jueves, 13 de agosto de 2015

TAPAS


ES:
Sin duda alguna,las tapas españolas han dado la vuelta al mundo.Tomarte una cerveza con un aperitivo es una de las costumbres culinarias más arraigadas de este país,y su variedad de tapas es bien conocida.Desde las patatas bravas hasta lo más selecto de la alta cocina,las tapas aceptan todo lo que nuestra imaginación y gusto permitan.Dos de mis favoritas y que hago en casa a menudo,son las que os traigo hoy.La primera,de aguacate,tomate y anchoas,y la segunda,de manzana y queso de cabra.Poneros el delantal!
1.Para esta ,sólo hemos de mezclar aguacate y tomate(sin piel ni pepitas) cortado en taquitos,sal,pimienta,orégano,aceite de oliva y unas gotas de limón.Esta mezcla la pondremos sobre una tosta de pan y por encima,filetes de anchoas.Más rápido imposible!
2.Para la tosta de queso,vamos a untar rebanadas de pan con un poco de aceite,les pondremos encima unos gajos de manzanas(utilicé golden)y las hornearemos unos 15 minutos.Cuando salgan del horno,les colocaremos a cada rebanada queso de cabra por encima y un poco de pimentón ahumado y escamas de sal.Y listo!

EN:
Without a doubt,spanish tapas have been known wolrwide.Having a bear with an apetizer is one of the most rooted gastro habits of this country,and its variety is well-known.From spicy potatoes to the most select of haute cuisine,tapas can adopt as much as our imagination and taste allows us to.Two of my favorite are the ones I´m bringing today.First is made of avocado,tomatoes and anchovies;second is made of apples and goat cheese.Let´s get started.Put your apron on!
1.For this one,we´ll need to mix some chopped avocado and tomatoes(peeled and seeds off),salt,pepper,oregano,olive oil and a bit of lemon juice.This mix of veggies goes on top of a crispy bread toast,and to finish,anchovies.Couldn´t be more easy!
2.For the goat cheese tapa,we will use slices of bread dressed with some olive oil,and on top of those slices of apples.Grill it for 15 minutes or so and then we put goat cheese on top every slice,and finish with smoked paprika and salt scales.And that is it!

RO:
Fara indoiala,aperitivele spaniole(aici se numesc tapas) sunt cunoscute in lumea intreaga.Sa bei o bere cu o gustare e una din obiceiurile culinare cele mai vechi din tara,si varietatea lor e bine cunoscuta.De la cartofii cu sos picant pana la cele din restaurantele cele mai selecte,aperitivele acestea permit atat cat  imaginatia si gustul nostru le ofera.Doua din favoritele mele,si pe care le gatesc destul de des acasa,sunt cele pe care vi le aduc stazi.In primul rand,una cu avocado,rosie si ansove;a doua cu mere si branza de capra.Puneti-va sorturile de bucatarie!
1.Pentru aceasta trebuie sa amestecam avocado si rosii(fara seminte si piele)taiate in cubulete,sare si piper,oregano,ulei de masline si putine picaturi de lamaie.Acest amestec il vom aseza pe o felie de paine prajita si deasupra bucatele de ansove.Nu poate fi mai usor decat atat!
2.Pentru gustarea cu branza,vom folosi felii de paine unse cu putin ulei de masline si deasupra fiecarei felii,mere.Dam la cuptor circa 15 minute si cand sunt gata adaugam peste fiecare branza de capra,terminand cu paprika afumata si scame de sare.Si cam asta e toata treaba!


1.AGUACATE Y ANCHOAS



                                                                                                                                                                                                                         

     
2.QUESO DE CABRA Y MANZANAS


                                                                                                                                                                                                                 








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